Fuziah Salleh

Mendamba Politik Baru

Emergency Motion on Chief Justice was Rejected!

21 Oktober 2008

Dewan Rakyat rejects emergency motion by Kubang Kerian MP Salahuddin Ayub to discuss the appointment of Zaki Azmi as Chief Justice-more news on this later.

October 21, 2008 - Posted by | Politics

7 Comments »

  1. saya harap akan ada artikel yang explain secara akademik kenapa zaki azmi tak boleh jadi chief of justice…

    info-jariah.blogspot.com
    info-kesihatan-anda.blogspot.com

    Comment by armouris | October 21, 2008

  2. Hello YB,
    Kalau nak tulis dalam English tu biar lah betul grammar nya!
    “Emergency Motion on Chief of Justice Rejects!”
    Chief of Justice? atau Chief Justice?
    Rejects? atau rejected?
    Jangan buat malu gitu!

    Comment by Fauzi Rahman | October 21, 2008

  3. Sdr Fauzi Rahman,
    Typo Error oleh assistant saya tadi
    Seharusnya tajuk : “Emergency Motion on Chief Justice was Rejected”

    Tapi dalam ayat dibawahnya, grammar betul…
    Terima Kasih di atas Teguran

    Comment by Fuziah Salleh | October 21, 2008

  4. Fauzi Rahman,

    Tabik springgggg dari saya! Perihatin betul fauzi rahman ni kalau ada silap kat YB kita, grammar macam tu pun nampak.

    Kalau fauzi rahman dengar interview bekas menteri penerangan Zainudin Maidin dalam bahasa Inggeris kat life Astro ari tu, agaknya boleh sawan saudara kita ni!!!

    You… you….. you…. project….. you project………!!!

    Comment by UcuZalley | October 22, 2008

  5. Dia bagi point pada assistant untuk buat typing aje, kita kena paham that not all the time dia ada depan komputer, tapi bila ada important matters that she fell needs to be highlighted and she’s not available to do her own entries, of course dia akan suruh PA masukkan.

    Lainlah macam BN cybertroopers tu, those bastard are paid for that, so dia org memang kena duduk depan komputer and carik salah orang je…. sampai dah tak de point nak comment, grammer error pun jadik…. asal masuk payment ye tak?

    Comment by UcuZalley | October 23, 2008

  6. Sdr Fauzi Rahman,
    Kalau sdr benar-benar ikhlas nak berikan ‘constructive criticism’, sila baca ucapan saya di Geneva. Yang tu, saya type sendiri. Assistant saya upload aje diblog. Namun ada juga bahan-bahan diblog ini yang saya upload sendiri di waktu lapang saya.

    Harap sdr Fauzi Rahman dapat beri kritikan membina diatas ‘speaking notes’ tersebut. Bukan sahaja diatas grammar tetapi juga di atas isi kandungan ucapan tersebut. Bagaimanakah pandangan sdr Fauzi Rahman berkenaan CO2 Emission Trading yang dicadangkan untuk dijadikan satu worldwide system contohnya? Bagaimana pula pandangan Sdr tentang Kyoto Protokol yang akan habis tempoh tidak lama lagi, bagaimanakah kesannya kelak? / dan juga analisa akademik sdr tentang budget brief Pakatan Rakyat? Tentu sekali input constructive akan dapat membina pemikiran kritikal yang positive dikalangan anak-anak bangsa kita

    Seperti yang saya katakan, harap kita dapat sama-sama membantu membina ummah dan diantara satu sama lain.

    Terima Kasih

    Comment by Fuziah Salleh | October 24, 2008

  7. Fauzi Rahman,

    So, I’m waiting for your comments regarding YB’s speech kat Geneva ari tu. tak sabar nak baca tulisan dari seorang intelektual dan cendekiawan macam fauzi ni.

    Kalau dapat dengar you bagi live speech lagi best ni, you arrange la satu program for you to give speech, saya akan sponsor kain tuala untuk semua hadirin buat lap habuk…. speaking berabuk bang…….

    Comment by UcuZalley | October 24, 2008


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: