Fuziah Salleh

Mendamba Politik Baru

Perhimpunan IPU ke-119 di Geneva, Switzerland

Salam/Selamat Sejahtera

Saya kini berada di Geneva, sebagai delegasi Parlimen Malaysia ke Persidangan Kesatuan Antara Parlimen-Parlimen (Inter Parliamentary Union -IPU). Seramai enam orang Ahli Parlimen yang diketuai oleh Dato’ Husni Hanadzlah telah terpilih untuk mewakili Parlimen Malaysia ke Persidangan ini. Kini kami sedang berada di dalam Assembly yang terdiri daripada 189 Parlimen Sedunia, sedang mengundi untuk kemasukan Parlimen Palestine ke dalam IPU. Setakat ini undi menyokong untuk kemasukan Palestine ke IPU melebihi bilangan yang menentang.

Hjh Fuziah Salleh
Ahli Parlimen Kuantan
12.15 pm, IPU, Geneva

Further information on the 119th IPU Assembly:

Agenda of the Assembly

Other information:
Women in National Parliaments

RIDHUAN & JAMAL

PEGAWAI BERTUGAS PARLIMEN

YB Dato’ Husni Hanadzlah (Ketua Delegasi), Delgasi: YB Liew Chin Tong, dan YB Halimah Saddique:

Meeting of ASEAN + 3:

October 13, 2008 - Posted by | Politics

12 Comments »

  1. YB,

    Tahniah kerana terpilih,YB memang layak.

    Comment by Syitah | October 13, 2008

  2. Sdr Fauzi Rahman,
    I feel so sorry for you. Sdr terpaksa juga baca blog saya sementara tugas sdr ialah seboleh-bolehnya untuk mencari kesalahan supaya dapat sdr ketengahkan disini. Semoga Allah SWT buka hati Sdr untuk menerima kebenaran didalam mesej yang di bawa. My doa is for you brother!

    Hjh Fuziah Salleh
    Geneva

    Comment by Fuziah Salleh | October 14, 2008

  3. FAUZI RAHMAN, Mana le adab anda menghina orang sampai macam tu? Yb fauziah rasanya tak de dosa kat anda, mengapa taksub sebagai pencacai UMNO membuat anda tega berbuat begitu? YB dari pemerhatian saya, semua blog PR diserang oleh pencacai UMNO.

    Comment by FATIMA AZAHARA | October 14, 2008

  4. salam Kak G,
    sebagai MP berbanyakkan bersabar.itulah asam garam apabila kita berpihak kpd pembangkang.
    For me…kritikan itu adalah titik bagi mempebetulkan kesilapan.kalau hanya mendengar pujian kita tidak akan sedar akan kesilapan.
    Terimalah……samada kritikan itu membina atau menghina….jadikannya sempadan atau teladan…

    Comment by ehkelirunie | October 14, 2008

  5. Salam kak G,
    saya menyeru kepada Kak g mengusulkan tarif elektrik memandangkan harga minyak global telah turun kepada USD 75 setong.Wajarlah TNB menurunkan tarif elektrik.
    Demi allah sebelum kenaikan tariff elektrik bil bagi kegunaan sebulan hanyalah sekitar $200 dan kini ianya telah mencecah $550.00 sebulan.Ianya amatlah membebankan bagi saya yang berpendapatan rendah.
    Dapatlah Kak G mengusahakan sesuatu atau sekurang-kurangnya menyuarakan pada sidang parlimen.
    Sekain

    Comment by anwar_kuantan | October 14, 2008

  6. Tahniah YB, kerana terpilih,

    Saya bukan penyokong PKR tapi saya bangga, org Kuantan terpilih utk mewakili negara.

    Make our nation proud mem.

    p/s harga NG tak banyak berbeza dari dulu lagi

    Comment by Boyot | October 14, 2008

  7. Congrats YB for being chosen as a delegate. Am sure it can broaden ur horizon…Ada juga lagi hamba2 Allah yg suka gunakan perkataan “beruk” ye…sabar lah YB. Point one finger at others not realizing that four are actually pointing at yourself! Was once schooled in Kuantan.

    Kalu ada kesempatan, pl convey my salam to YB Datuk Halimah Saddique too – once met in Taipei.

    Best regards to all YBs.

    Comment by amin | October 15, 2008

  8. Sdr anwar_kuantan
    Saya faham keadaan yang membebankan tersebut.
    Walaupun telah diumumkan harga minyak turun, tapi harga barang akan kekal. Begitu juga tarif elektrik.
    InsyaAllah, saya ambil maklum perihal ini untuk dibawa kedalam bahas baget minggu depan sekembali saya ke Malaysia
    TK

    Comment by Fuziah Salleh | October 15, 2008

  9. Sdr Boyot,
    Saya juga rasa pemilihan saya sebagai delegasi ini satu penghormatan kepada orang Kuantan.
    Kami disini semua delegasi, tidak kira dari parti mana, samada BN atau PR, semuanya bekerja berganding bahu dan sepakat untuk membawa mesej dari Parlimen Malaysia. Kami tunjukkan solidariti sebagai rakyat Malaysia, dan menunjukkan kematangan dengan menjangkau batasan parti politik didalam perbahasan hal-hal kemanusiaan sejagat. Harap begitulah semangat yang dapat di hayati oleh semua rakyat Malaysia dan seterusnya orang Kuantan.

    Comment by Fuziah Salleh | October 15, 2008

  10. Sdr Amin,
    InsyaAllah… bila saya jumpa dia hari ni, akan saya sampaikan salam sdr. Tentu dia seronok kerana ada orang perasan gambar dia dekat blog saya. Masa saya upload gambar tersebut, dia komplen sebab katanya nampak pipi dia tembam… apa tak nya kami di sini asyik makan kebab Turkey saja hari-hari🙂 restoran halal jual nasi lemak & teh tarik mamak tak de laaa…….

    Comment by Fuziah Salleh | October 15, 2008

  11. Fauzi Rahman,

    Kalau senyum dan tersengih dikatakan macam beruk, macamana pulak orang yang cuma tahu nak menghina orang macam you ni? Saya gerenti masa you tulis komen ni pun you mesti tersenyum dan tersengih puas sebab dapat menghina orang kan? Jadi you tu apa? BAPAK SEGALA BERUK LA KAN?

    Let’s join us to be a better Malaysian la bro….. sorry wrong spelling, not bro… BEROK!!!

    Comment by UcuZalley | October 15, 2008

  12. YB,

    Macam beruk pun macam beruk lah ,tapi dapat juga penghormatan berucap diIPU.Yang menyamar nama fauzi rahman tu agaknya boleh berucap kat mana kot,mungkin di mini zoo MPK ,atau mungkin juga di ward sakit jiwa Hospital TA.Ktn.

    Comment by Syitah | October 15, 2008


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: