Fuziah Salleh

Mendamba Politik Baru

Contempt of Court:MB Pahang akan ke Mahkamah

Malam tadi saya mendapat panggilan dari Tuan Syed Ali, pemilik sebuah syarikat pembalakan Seruan Gemilang Makmur Sdn Bhd. Dia memaklumkan bahawa dia telah mendapatlan perintah mahkamah untuk membawa Menteri Besar Pahang, Adnan Yaakob ke mahkamah pada 14 Oktober 2008, di atas ‘contempt of court’, keengganan membayar RM60 juta.

Tahniah kepada Syed Ali! Semoga hak rakyat terus terbeladan sekali lagi amaran saya kepada Menteri Besar, JANGAN SENTUH WANG RAKYAT di dalam penyelesaian masalah kepincangan Kerajaan Negeri di bawah kepimpinan UMNO-BN.

September 25, 2008 - Posted by | Politics

12 Comments »

  1. Latest Poll: Who do you DISLIKE or HATE most in Malaysia?
    by theXbogs
    @ http://thexblogs.blogspot.com/

    Comment by xtimes | September 25, 2008

  2. syabas! berani kerna benar

    Comment by lanwm | September 25, 2008

  3. MB paling Samseng dah kena panggil tu….

    Comment by chekamala | September 25, 2008

  4. apa lagi dia nak carut lepas nihh…suruh mb guna duit sndri byar gantirugi

    Comment by L | September 25, 2008

  5. baguih la no! pasai dulu hang terer sakan…la nie menjawab lah dolll?

    Comment by botakmeno | September 25, 2008

  6. PKR PATUT PECAT FAIRUL NAIM. DIA ADALAH SEBAHAGIAN DARI PERANCANGAN BPR. SEBAB ITU DIA DILEPASKAN PADA WAKTU SEMUA ORANG LAIN KENA TAHAN.

    DIA ADALAH INFORMER KEPADA IMRAN.
    DIA SEBAHAGIAN DARI BPR.

    Aku tak paham pasal apa Zuraida Kamarudin tak reti kerajaan transparen dan integriti yang dimahukan oleh Rakyat, masih nak bela penzina!

    Comment by bachok | September 25, 2008

  7. Ceh!konfirm Pok Nan bagi macam2 alasan, ada lawatan lah, keluar negara lah, jumper doktor lah, anak kucing mati lah,kalau tak datang, berani ke hakim keluarkan waran tangkap?Macm yg dibuat kpada rakyat marhaen?

    Comment by UMmm NO NO | September 25, 2008

  8. Assalamualaikum,

    Hallo bro umno, wa cakap lu. sedekah sek yang diwar-warkan oleh tv3 suku, utusan meloya dan berita hairan korang tu dah tak kemana dah.

    dari dulu lagi umno ni dah terkenal dengan ” DULU KINI dan SELAMANYA ….menfitnah, menipu, merompak, merogol dan membodohkan diri sendiri”.

    Aku kesian tengok bro umno ni, biasanya mereka ini akan tujukkan bukti keBODOHAN mereka di SINI pastu BANGGA.

    Inilah sikap umno. isk-isk apa la nak jadi dengan korang ni…umno.

    SEDEKAH seKs hanya ada dalam UMNO. tak caya…BOSS hagari…

    Comment by Mak kjsaljkdkjl | September 26, 2008

  9. Rasanya jika tak boleh dibayar dengan wang tunai RM60 juta, kerajaan Pahang akan memberi tanah lah kepada syarikat berkenaan.

    Comment by Yusri Mohd Ali | September 26, 2008

  10. salam semua. encik fauzi rahman jika anda mahir dalam perundangan bantulah syed ali. jangan tuduh orang sembarangan. sekurangnya syed ali bakal dapat 60 juta. yang sedihnya duit rakyat yang jadi mangsa kalau tak caya tengoklah nanti cukai pintu naik kot kot parking pun naik.

    Comment by bob marley | October 6, 2008

  11. Fauzi Rahman,

    The point here is not a ‘contempt of court’ atau ‘execution of judgement’ atau ‘whatever la berok’. I am not a ‘lawyer buruk’ apatah lagi a ‘lawyer berok’, so I don’t know about law as you do (I suppose)

    TAPI the point here is, pengurusan pentadbiran negeri telah melakukan satu kesilapan dalam mengurus tadbir perjalanan kerajaan dan mereka2 ini tak peduli dan tak akan ambil peduli dari mana nak ambik duit tu asalkan kes selesai.

    Duit tu berkemungkinan akan diambil dari duit kerajaan negeri dan nobody knows from which sources. Persoalannya duit tu dah tentulah duit yang pada asalnya untuk rakyat! Siapa yang rugi sekarang?

    Yang ruginya sudah tentulah rakyat Pahang dan sekelian beruk-beruk dinegeri Pahang ini!!

    Arakianlah adanya……..

    Comment by UcuZalley | October 8, 2008

  12. pelik tapi benar,encik fauzi tau ke dah berapa lama kes ni berjalan?? punca masalah kes ni dan siapa yang terlibat? kawasan mana dan kenapa ia berlaku? hatta dari 30 j ke 60 j yang kerajaan kena bayar pada syed ali.nampak gaya banyak lagi la kawasan dan pokok balak kena tebang…..ni la jasa2 pemimpin umno yang menjaga kepentingan rakyat.

    Comment by Andai Ku Tahu | October 10, 2008


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: