Fuziah Salleh

Mendamba Politik Baru

Latihan untuk PA Ahli-Ahli Yang Berhormat

Saya sedang bersama PA-PA Ahli-Ahli Yang Berhormat (hampir 100 orang bilangan mereka) untuk latihan dalam program memperkasakan Parti dan Tugas-Tugas Pembantu-Pembantu Wakil Rakyat.

Photobucket Photobucket Photobucket

Saya akan mengendalikan sesi mengenai “Kerja-Kerja Kawasan dan Menenangi Pilihanraya”.

Photobucket Photobucket Photobucket

Dato’ Seri Anwar Ibrahim turut hadir di sebelah petangnya dan telah memberikan beberapa nasihat terhadap sekelian PA.
Photobucket

September 24, 2008 - Posted by | Politics

17 Comments »

  1. YB
    Ha… ni kan lebih teratur. PR ini masih muda sangat, mu sendiri pun sama… so sama2 ler belajar kearah membangun masa depan Negara.

    Baru2 ader terdapat rungutan bahawa “pihak berkuasa tempatan tak mahu bekerjasama untuk memberi senarai nama fakir miskin”, tu yang kami tergelak.

    If you are elected representatives, you should already have complete detailed list of the poors, from your areas, why go and ask from the others?

    Tuler YB, banyak yang tak selesai dikawasan sendiri, tetapi sibuk2 keTaiwan pla. Itupun tak berprihatin. Typhoon melanda, “hantar mesej… with love from Taiwaan…” apakan salah stay on a bit longer there volunteer to help out with their Typhoon problems?.. Taiwanese are humans too evenif they cannot vote for PR? So where are your values eh!!

    Tak siap kerja dapur dah nak ke 119th Assembly of the Inter-Parliamentary Union (IPU) ….

    Comment by croak croak | September 24, 2008

  2. Selamat Bertugas YB.
    Ingat… jangan sentiasa menipu dan menzalimi rakyat serta jangan amalkan rasuah.
    BPR dah ada rekod YB sekarang ni.
    Saya tak mau rakyat Kuantan diperbodohkan oleh YB lepas ni.

    Comment by fauzi | September 24, 2008

  3. slmt brpuasa kpd YB…..insa allah YB ni tak menipu rakyat kuantan tetapi menipu untuk kepentingan polotik sempit beliau mungkin ada tempiasnya.
    Maklumlah nak kekalkan untuk PRU 13 akan datang.Beliau mmg terkenal dengan kerja tanpa dibantu oleh ahli2 PKR bhg Kuantan sehingga pernah berkata untuk tidak mahu ambil tahu pasal bhg Kuantan dengan menyerahkan bulat2PKR bhg Kuantan kpd timbalan beliau sendiri tetapi tidak mengaku apabila ditanya.
    sanggup menipu ahli2 PKR dengan menlantik kaki bodek didalam senarai AJK.

    Comment by jamal_ubaidillah | September 24, 2008

  4. jamal_ubaidillah
    Saya berpendapat bahawa hal dalaman parti Bahagian Kuantan eloklah diselesaikan secara adik-beradik. Blogsite ini bukan wadahnya untuk menyelesaikan sebarang kekusutan yang tidak difahami orang lain, jika bertujuan untuk memperbetulkan keadaan.

    Comment by Rozaini | September 24, 2008

  5. fauzi
    Mohon ditarik balik tuduhan liar ke atas YB Fuziah Salleh, kecuali dengan bukti.
    Saya fikir, budaya sebegini tidak boleh dibiarkan sewenang-wenangnya, khususnya dalam blog ini yang menganjurkan keterbukaan disaluti etika dan ketepatan maklumat.

    Comment by Rozaini | September 24, 2008

  6. croak croak,
    YB Fuziah telah terpilih sebagai wakil Parlimen Malaysia (saya ulang wakil parlimen Malaysia, bukan wakil PKR!) ke 119th IPU di Geneva.

    Anda tahu siapa yang pilih beliau? Siapa yang layak untuk memilih ahli2 Parlimen Malaysia ini? Anda rasa Wahid Senario? Lan Pet Pet? Saiful Apek? Guru Kanan Kemas? JKKK Kg Selamat? Tok Empat Simpang Pelangai?

    Beliau di pilih oleh Parlimen sendiri, dilantik oleh Tan Sri Pandikar Amin Mulia. Beliau akan bercakap mengenai World Climate Change. Adakah anda rasa semua ahli parlimen BN boleh dan mampu bercakap di International Convention macam tu? Dgn topik yg sebegitu?

    Croak croak, belajarlah menghormati seseorang itu dan jgnlah oleh kerana hati anda dah penuh dan keras dgn kerak BN maka apa saja kebolehan org lain anda pandang remeh dan haprak!

    Jika anda benar-benar jujur dlm perjuangan, marilah kita gunakan forum ini sebagai wadah untuk memberi input yang membina, bukan sekadar tempat untuk melampiaskan gatal-gatal yg ada di kepala, hati, jiwa dan terus ke tangan anda tu!!!

    LAINLAH KALAU ANDA SEMEMANGNYA CYBERTROOPERS UMNO YANG MEMANG DIBAYAR UNTUK MENULIS DALAM MANA MANA BLOG YG TAK SEHALUAN DGN UMNO!

    pssst/ — Dah dapat payment lum? raya dah dekat ni!!!

    Comment by UcuZalley | September 24, 2008

  7. croak croak
    Saya ingin mencadangkan agar posting dari croak croak didelete dari blog ini kerana tidak membawa sebarang perbincangan yang menguntungkan sesiapa bahkan sangat provokatif yang menimbulkan berbagai negativiti.
    Budaya provokatif yang merosakkan sebegini wajar dicantas.
    Freedom of expression comes with responsibility.

    Comment by Rozaini | September 25, 2008

  8. Rozaini,
    Sokong …sokong.. memang setuju

    … so make sure you practice what you preach…

    Comment by croak croak | September 25, 2008

  9. I meant, too, anything likens to croak croak’s postings…
    coak croak may come in as other entity(entities)…to create negativities…

    I will be reminded to remember what I write and say…thank you…

    Comment by Rozaini | September 25, 2008

  10. marilah berbincang secara berhemah.. is that too much to ask for? kalau nak beri message yang lebih pada mengenakan orang tana bukti lebih baik tak perlu lah..

    tempat ni tempat YB memberi informasi kepada semua.. kalau ada apa2 yg perlu diutarakan, beritahu lah dengan baik.. kita kan dalam bulan yang mulia ni jadi buat la dengan cara yang terbaik sekali insyaAllah masalah boleh selesai dan semua pun gembira

    eid mubarak!

    Comment by lanwm | September 25, 2008

  11. Rozaini,

    …”tidak membawa sebarang perbincangan yang menguntungkan sesiapa bahkan sangat provokatif yang menimbulkan berbagai negativiti.
    Budaya provokatif yang merosakkan sebegini wajar dicantas.
    Freedom of expression comes with responsibility.”…

    Alhamdulillah, dibulan yang mulia ini, finally even Pn Fauziah got my message… Watch what you say to others, kawan atau musuh…DONT PROVOKE MINDA RAKYAT …

    Freedom of expression comes with responsibility.

    Comment by croak croak | September 25, 2008

  12. croak croak
    There ought to be no problem provoking tots…
    Lets provoke tots instead…

    Comment by Rozaini | September 25, 2008

  13. Semoga kalian semua mendapat petunjuk dan hidayah Allah. Semoga mendapat maghfirah dan juga di lembutkan hati-hati pabila berhadapan dengan segala permasalahan…

    Ramadhan tinggal beberapa hari sahaja lagi, Detik-detik akhir ini jangan kita sia-siakan Marilah lah sama-sama kita mengejar lailatul Qadar….

    Dan doa saya juga untuk anda, sdr croak croak… Semoga dibukakan minda dan dilapangkan dada menerima kebenaran.

    Dan rozaini, I don’t think you should stoop down to croak croak’s level

    Fuziah Salleh

    Comment by Fuziah Salleh | September 25, 2008

  14. Salam croak croak,

    Nape tak nak kawan ngan saya? Saya ingin sangat nak jumpa croak croak, maybe lepas2 raya ni nanti kita boleh gi pekena teh tarik kat mana2 kopitiam ke? I really want to meet u, cos I rasa you ni ada special sikit and please give me an honour to know somebody from a rare species like you.
    Amacam setuju?

    Comment by UcuZalley | September 25, 2008

  15. croak croak,

    lawa nama tuh, mesti orang pun lawa… jaga bahasa, jgn memburuk2 kan yb tanpa asas..
    saya pun macam ucu zalley nak kenal kamu,. x leh jumper, e mel pun ok…. nk tau jugak aper ader dlm kepala kamu tu.. mcm pelik jer kamu ni… time org bn semua malu bersuara, kamu menjadi jaguh.. kamu cakap nak cakap pasal aper dgn saya, semua saya akan layan kamu.. dari pembentukan umno, krisis onn jaafar, ucapan panas mahadey maser election 1969, surat mahadey kepader tunku, tuduhan mahadey kepada Tunku, operasi lalang, perwaja steel punyer case saper yg buker ceriter pasal accounting fraud perwaja steel pada tahun 1995 dekat dewan rakyat kalau bukan anwar, macam maner kerugiaan perwaja boleh cecah anggaran 3-7 bilion, pemalsuan tandatangan NKK Otani, kaitan linggam dengan eric chia (lingam pnah jd pekerja dkt umw yg pnah dimiliki eric chia) dengan vincent tan dengan mahadey, macam maner scomi dpt projek dlm dan luar negeri, mcm ner anwar dipecat, mcm ner ecm libra, mcm ner mukhriz kalah ketua pemuda kubang pasu, mcm ner khairy menang timb ketua pemuda, mcm ner kes liwat, mcm ner kes sumpah, mcm ner kes 916, mcm ner aku tau khairy akn mng ketua pemuda pun aku tau, maner khairy lobi ketua pemuda-kumpul katner-braper byr-saper tlibat., knaper pak lah berjiwa rakyat naik tren(scomi=tren)..camner c4(bkn carrefour) . har.. x minat ker nk kenal dgn aku…. aku telus punyer ckp dgn ko.. sbb aku x bacer utusan melayu… lg pun aku dh jrg org spesel mcm ko skang ni.. ntah dr maner x sedar langsung aper yg berlaku… ko ader belajar critical thinking x? kalu x jgn nk berani sentuh personaliti yb aku tanpa asas!!! sbb ko x layak bercakap dengan yb dgn cara akademik dan ilmiah, setakat ckp merapu2 jgn ader hati nk tembak peluru kapur dekat pakar psikologi mcm yb… salam perantau.. salam eidul mubarak…

    Comment by fread | September 26, 2008

  16. malam lailatul kadar…. banyak memberi restu dan kesedaran kepada diri kita…
    Alhamdullilah, terasa insaf semuanya kalian disini…

    Selamat berhari Raya,

    Comment by croak croak | September 26, 2008

  17. TO YB,

    Teruskan niat murni anda, segala tindakan anda hanya akan dibalas oleh Allah dan bukan nya LANGAU atau LALAT UMNO kuantan ataupun LALAT umno.

    Jangka hayat LALAT umno kat website ni dah tak lama dah. Matinya umno, matilah mereka ni.

    Lalat UMNO….LALAT umno…..

    Comment by Mak kjsaljkdkjl | September 26, 2008


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: