Fuziah Salleh

Mendamba Politik Baru

Raja Petra ke Penjara Kemunting

Webmaster MalaysiaToday, Raja Petra akan dihantar ke Kemunting hari ini untuk ditahan di bawah Akta ISA bagi tempoh 2 tahun atas arahan Menteri Dalam Negeri.

September 23, 2008 - Posted by | Politics

4 Comments »

  1. YB
    Freedom of speech, I agree, but ader batas batasnya. As muslims, there are guidelines.

    Contohnya, are wives given the freedom to discuss her bedroom activities with their husbands freely?, talk about it at breakfast tables with their children so that they can boast to their friends in schools, go to the market boast to the fish mongers, and blabber about it with your colleagues…and later, post kehebatan semalaman diInternet for everyone to give their VIEWS?

    Islam bukan hak mutlak orang Melayu sahaja, malah di negara2 CINA, INDIA, PAKISTAN, AFGANISTAN, EUROPAH, RUSIA, AUSTRALIA, INDONESIA, TANAH2 ARAB, TANAH2 AFRICA, AMERICA… just name it, merata perusuk dunia… While I was in Hollywood, I break my fast with in a home of an American Muslim family…, there are billions of us Muslims in this world, so berhemah sikit kalo hal2 Islam.

    Sort your priorities YB, jangan menjadi pengikut membuta tuli ajer.

    Comment by croak croak | September 24, 2008

  2. Amende ko merapu ni lagi croak croak, dah nak raya dah, macam tak bangun2 lagi dari mimpi je lagi!
    Kalau dah merantau ke seluruh pelusuk alam but still have this kind of mentality, I think there must be something wrong somewhere with you brain!
    So, jadik tak kena teh tarik lepas raya ni? I masih nak kawan dgn U!

    Comment by UcuZalley | September 25, 2008

  3. Hello..bro UMNO,
    Kalau korang ada akal cubala korang buktikan yang Raja Petra tu BERSALAH.

    Mana buktinya? Mana? Kalau dengan cakap dari Menteri BOTAK tu ke? Otak diapun dah tak berapa berfungsi. Kalau tak masakan main tahan orang guna ISA pastu lepaskan. Itupun selepas MCA beri tekanan pada UMNO.

    Kalau UMNO ada maruah cubala korang berkeras tahan 2 wanita cina tu? Kalau tak MCA keluar dari BN. Maunyanya PAK LAH dapat lelah tak gitu kan bro….

    Comment by Mak kjsaljkdkjl | September 26, 2008

  4. Mak kjsa…….
    Saya setuju sgt dgn awak, tu la dia maruah kita org melayu sekarang ni sebenarnya. Umno mengguna, mengorban, memperlekeh dan kalau perlu membunuh bangsanya sendiri asalkan mereka dapat mempertahankan survival kuasa mereka!
    Mereka akan lakukan apa saja, matlamat menghalalkan cara. menteri botak dah bertambah selsemanya nak menjawab pertanyaan wartawan, tapi masih lagi berdolak dalih nak mempertahankan perbuatan tak bermaruah mereka.

    Comment by UcuZalley | September 26, 2008


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: