Fuziah Salleh

Mendamba Politik Baru

Tiada izzah untuk memimpin

Posting by Rozaini M R

Umno yang dipimpin kepimpinan yang sedia ada hanya mampu menakutkan Rakyat, khususnya orang Melayu dengan taktik propaganda bahawa satu kaum akan mendominasi (menguasai) kaum yang lain.

Umno tidak dapat memimpin, jauh sekali membimbing Rakyat untuk memartabatkan keinsanan dan hubungan keinsanan antara pelbagai bangsa di Malaysia, jauh sekali sesama umat manusia di dunia ini.

Umno mengalami sindrom inferiority complex yang cukup hebat (rasa rendah diri yang tidak munasabah) dalam menghadapi pilihanraya Parlimen Permatang Pauh kali ini.

Tohmahan dalam bentuk VCD yang mengatakan bahwa Anwar Ibrahim bersekongkol dengan Yahudi dan menjurus kepada menghancurkan masa depan Melayu adalah suatu kepandiran yang berasaskan kegusaran pemimpin Umno akan kehilangan kuasa dan segala yang berkaitan dengannya. Jika Umno kehilangan kuasa, ia hanya akan menyelamatkan Rakyat, khususnya orang Melayu dari kezaliman dan kesengsaraan. Kuasa yang dimiliki Umno telah digunakan bagi mengangkat dan meneruskan penjajahan golongan elit Melayu keatas Rakyat Melayu kebanyakan.

Rakyat sudah bersedia untuk perubahan yang menjadikan sangkaan baik dan kerjasama erat sebagai asas hubungan antara kaum – saling membantu dan memahami sensitiviti sesama kaum dan menjadikan setiap kaum duduk sama rendah dan berdiri sama tinggi. Tidakkah boleh kita berfikiran demikian, yang lebih dekat dengan apa yang dianjurkan oleh Islam cipataan Allah swt.?

Selamat tinggal Umno di Permatang Pauh.

Inilah propaganda murahan umno-BN; wajar Arif Shah menyahut ajakan Rakyat untuk berdebat dengan DSAI:
Photobucket

Photobucket

Advertisements

August 24, 2008 - Posted by | Politics

No comments yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: