Fuziah Salleh

Mendamba Politik Baru

Anwar bebas

dengan ikat jamin RM20000.

Beliau telah mengaku tidak bersalah dan menganggap tuduhan sebagai khianat dan jahat.   Perbicaraan ditetapkan pada 10hb September 2008 ini.

August 7, 2008 - Posted by | Politics

6 Comments »

  1. Bersyukurlah wahai Anwar kerana bebas dengan ikat jamin dan akan dibicarakan pada 10 September 2008 dimana ini membolehkan beliau bertanding pada pilihanraya di Permatang Pauh nanti.

    Comment by Jeffripower | August 7, 2008

  2. Harapan dan doa rakyat malaysia sentiasa bersama DSAI….jalan menuju ke putrajaya semakin hampir dan jelas…suara rakyat suara keramat!!!!

    Mohon jasabaik YB Hajjah Fuziah, saya ingin mendapatkan email setiausaha agung pkr
    Dato’ SALEHUDDIN HASHIM. Saya sudah cari dalam website keadilan tetapi nampaknya masih belum diupdate….Tan Sri Khalid masih lagi SUA PKR. Harap YB dapat menolong saya. Terima kasih.

    Comment by PKR-Tegar | August 8, 2008

  3. Pihak kerajaan cuba bertindak adil dalam menangani kes liwat Anwar sedangkan sepatutnya tiada kompromi dalam kes-kes mahkamah seperti ini… Yang terbaru, dengar kata Anwar buat kenyataan bahawa tidak pernah bermusuh dengan UMNO dan bersedia untuk bermuaruf dengan UMNO. Ada hajat nak masuk UMNO semula ke? Apa punya flip flop la Anwar ni…

    Comment by Jeffripower | August 8, 2008

  4. Jeffripower,
    Do you know what are you talking about? Apa yang you maksudkan ‘sepatutnya tiada kompromi’ dalam kes kes mahkamah seperti kes DSAI ini? This is not a compromised, this is JUSTICE! Ini menunjukkan hakim dlm kes ini mempunyai pemikiran yang waras dan telah juga menggunakannya secara waras, kalau tidak ada peruntukan untuk dia menggunakan budi bicaranya sebagai hakim, dia tidak akan berani untuk membuat keputusan seperti itu.
    Pada masa sekarang ini hakim, doktor dan professional2 yang lain yang sebegitu arif dan diketahui umum sememangnya terikat dan sentiasa ada ‘pressure’ dari pihak kerajaan BN pun sudah berani untuk menunjukkan keadilan yang sebenar, bila lagi kita boleh sama2 berani utk menyatakan kebenaran?
    Pasal ada hati nak masuk umno tu tak payah lah saya komen, jeffripower kena lah banyak membaca akhbar2 lain, jgn hanya tertumpu pada Utusan malaysia dan NST aje. FOR ONCE, PLEASE THINK ‘OUT OF THE BOX!’

    Comment by UcuZalley | August 9, 2008

  5. haha.

    kene sound.

    =)

    Comment by pharie | August 9, 2008

  6. I agree with Zallie, we have to think out of box, all theatrical plays by BN to hold its power is clear. No one who is in power will jeopardized its position as long as they were and have benefited so far. I am curious. Real curious of all move and words they play. Licik..!!

    Comment by arjuna | August 10, 2008


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: