Fuziah Salleh

Mendamba Politik Baru

Pasca ROADSHOW ANWAR IBRAHIM di Kuantan(1)

Photobucket  Photobucket
Photobucket Photobucket

“……jangan terperangkap dengan propaganda umno dan BN… yang cuba mengalihkan pandangan kita daripada masalah yang sebenarnya…Rakyat sedang susah, (harga) barang naik, harga minyak naik…penyelesaiannya ialah negara hari ini memerlukan kepimpinan Dato’ Seri Anwar Ibrahim untuk menyelamatkan negara ini daripada terus dirompak oleh BN…perhimpunan malam ini adalah satu manifestatsi bahawa Rakyat Pahang juga sudah bersedia bersama-sama Paktan Rakyat untuk membawa perubahan. Kita akan adakan pilihanraya dalam masa yang terdekat ini…(supaya) Anwar Ibrahim dapat masuk Parlimen…” – Azmin Ali

Photobucket Photobucket

Dato’ Fauzi Rahman juga turut hadir malam itu.   Beliau adalah antara pemimpin umno yang tidak sanggup memfitnah Anwar Ibrahim sejak dulu.   Kehadiran beliau merupakan titik permulaan kepada pertalian terbuka dengan gerakan Pakatan Rakyat.

Bicara Anwar Ibrahim menyusul…

July 22, 2008 - Posted by | Politics

7 Comments »

  1. yb.. tlg upload video…

    Comment by rahman | July 22, 2008

  2. Satu program ceramah yg hebat.. tapi sedikit kesal dengan persiapan penganjur.. tempat sempit, sound system hancur, skrin besor wat lawa je.. patut difikirkan lebih awal, yang datang bukan pemimpin kecil tapi PM ke 6.

    Comment by chodeks | July 22, 2008

  3. askm….
    aku fikirlah kalau tak mampu untuk mengendalikanceramah besar seperti ini lebih baik diberikan kepada PAS sahaja kerana pengalaman parti PAS selama ini dalam mengendalikan ceramah besar cukup dipuji.walau apa pun manusia haruslah belajar dari kesilapan untuk kemajuan,ambilah ini sebagai ikhtibar dan pengarah ceramah tidak harus diperslahkan kerana beliau tidak mempunyai cukup pengalaman dan bantuan yang secukupnya mungkin ada pekerja parti PKR sendiri yang ingin tunjuk lagak jaguh kampung…..sekarang terkena batang hidung sendiri.
    mungkin aku bersetuju jugalah kalau dikira penyokong dan harapan rakyat yang datang dari muadzam shah,k.lipis dsbnya tetapi pulang hampa dengan PA systems pada malam itu serta kegagalan skrin besar yang tidak berfungsi pada malam itu.
    pada pandangan saya,mungkin kerja ini dilakukan ‘last minute’ sehingga apabila ada troubleshooting tak sempat nak diperbaiki.
    ambillah ini sebagai pengajaran kepada parti PKR bhg kuantan dan rasa tanggungjawab oleh AJK bhg Kuantan amnya terutama Ketua Bhg Kuantan sendiri sebagai pengajaran yang berguna pada masa depan.

    Comment by akubdkphg | July 23, 2008

  4. Kena siasat ni… Mana la tau kot-kot ada corruption yang berlaku semasa deal dengan sound system person in charge.. Tak tuduh.. Tapi mana la tau kan.. Sebab dalam PKR pun ada corruption juga. Tak besar, kecil.

    Comment by jeffri | July 23, 2008

  5. blah lar ko jefri yg x power…

    Comment by rahman | July 23, 2008

  6. aku nak suka la kat ko ni bdk pahang….suka sangat kritik benda yang ko tak tau….yer memang betul ada masalah kau tau ke apa masalah sebenar?…kalau tak tau tolong jangan tembak ikut sedap mulut jer….penganjuran tu pada tahap kritikal cos minggu tu DSAI ditahan dan aku rasa ko sedia maklum kesemua pemimpin dan penyokong pergi ke KL…..memang masa tak cukup…dalam tempoh 1 minggu dengan 5 orang AJK (power gileerr),tiada koordinator dan paling malang ada orang2 macam nko cakap banyak tapi tak buat aper pun….kalau ko suka sangat nak komplen aku rasa ada lebih baik ko komplen kat pengarah & j’kuasa petugas secara berdepan….

    Jeff….corruption dari segi mana lak? tu akuk cakap tadi kena tanya pengarah dan j’kuasa bukan buat andaian kosong macam ni…mesti dorang tau bajet dan juga aliran keluar masuk wang…..corruption apakemenda sedang perbelanjaan program tu lebih dari yang dapat…

    aku pelik betul orang2 kat blog ni….komen ngarut2 macam la nkorang ni hero….kut kalau tak puashati ngapa nkorang tak datang jumpa geng2 AMK atau PKR yang kurang pengalaman (?)…kalau korang terer tolong la bagi tunjuk ajar…..bukan cara macam ni….bila orang puji ko kata tu kerja ko ,bila orang keji ko kata tu salah orang…..elok sangat la tu..

    Comment by lamina | July 24, 2008

  7. apa nak buat Lamina. Si akubdkphg ni kan bakal menteri dalam kabinet baru nanti. dah pandai pandai guna internet, komen negatif dalam internet, bagus bagus. rajin rajin lagi nanti dah besar nanti boleh jadi menteri.

    Comment by Dennis | July 25, 2008


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: