Fuziah Salleh

Mendamba Politik Baru

Notis usul tidak percaya kepada Perdana Menteri

Notis tersbut telah dihantar sebentar tadi (petang) di Parlimen.

Datin Seri Wan Azizah, Hj Hadi Awang dan Lim Kit Siang telah mewakili Pakatan Rakyat.

Perbahasan dijangka akan berlangsung Hari Isnin 14 Julai 2008.

Laporan oleh Rozaini M R

Advertisements

July 10, 2008 - Posted by | Politics

3 Comments »

 1. Sebagai rakyat malaysia yg bermaruah, yang tidak ada apa2 kepentingan dan imbuhan… kami menyokong penuh notis undi tidak percaya kepada p.m ini. Inilah jln terbaik kerana kalian telah d amanahkan rakyat utk meneruskan perjuangan ini. Sebagai rakyat yang hanya mampu di lapau kampung meneguk secangkir teh, kami telah lama merintih dan menderita akibat kekejaman pemerintahan di bwh B.N khususnya umno. Selama 50 th lamanya tidak ada suatu usha yg bersungguh utk membimbing adik-adik kami, anak-anak kami. Pemimpin2 umno amat rakus dan bongkak meratah nikmat hdp yang sebentar, malu ..jijik. Bayangkan segala tanah yang rakyat mohon mesti ada bhgian mereka, setiap projek yg diluluskan pd kontraktor mesti ada peratusan mereka, setiap proposal yg kemukakan, ada jua sipenyalin kulitnya. Tanah sebagai asas utk mereka kaya.. lihat saja di selangor terutama d gombak.. siapa sidin tambi, siapa amat bari, siapa yusahali, siapa amat bujang, puad adiknya KPN, siapa suhimi, siapa kahar, siapa dr curang, , siapa mufti, inilah contoh pemimpin2 rakus, membohongi rakyat, menindas rakyat, hanya membela kroni2 umno terdekat sahaja.

  Kami rakyat malaysia berdoa kpd Allah agar notis sebagai asas keruntuhan BN yang telah menindas dan menipu rakyat selama 50th lamanya. Perbaiki hubungan pkr dan pas sebaiknya dan sama juga bagi kaw yang ada dap.

  Ya Allah..Raja segala manusia, kepada Mu lah yg kami sembah dan kami minta ampun. Bantulah kami teraniaya ini, dan bukakanlah pintu hati keluarga BN yg lain agar menyokong perjuangan suci ini. Amin..amin..amin.

  Comment by amru al as | July 11, 2008

 2. satu lagi gimik telah oleh pak lah dgn mnegumunkan peralihan kuasa kpd Raja ‘pembohong’ Najib Rosmah & The Gang.satu persoalan yang bermain difikiran saya?kenapa ‘peralihan kuasa’ pada Jun 2010?

  Comment by eh!kelirunie | July 11, 2008

 3. Usul ini permulaan penawaran kepada pembaharuan untuk Parlimen lebih aktif berperanan dan memfungsikan penguatkuasaan undang-undang untuk ditakrif semula pengertian dan sifat perkongsian di antara suara yang mewakili warga dengan penggubal dasar terhadap keuntungan dari agihan pendapatan negara yang wajar dikembalikan dalam bentuk khidmat berkebajkan.
  Usul ini juga berperanan untuk dipacu semula rancangan pembangunan yang memerlukan keyakinan disandarkan oleh ketelusan dan kejujuran dalam beramanah yang menjadi hasrat warga dimodiulkan prinsip akhlak yang meninggikan nilai etika moral perwakilan yang mewakili kami.

  (mengapakah catatan saya di blog DSAI atas tajuk ini ditiadakan?)

  Comment by teeja | July 11, 2008


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: