Fuziah Salleh

Mendamba Politik Baru

Live from Kelab Sulaiman, Kg Baru

8.00pm

Beribu rakyat sedang memasuki perkarangan Kelab Sulaiman, Kg Baru.

8.18pm

Orang ramai berpusu-pusu menghala ke lokasi Himpunan Rakyat. Kelihatan ramai para anggota polis. Suasana penuh harapan dari setiap rakyat yang sedang hadir amatlah mengharukan. Mereka sekeliannya menantikan saat-saat kebebasan pemimpin yang mereka kasihi, Anwar Ibrahim, bebas dari belenggu sekatan politik; agar beliau segera kembali memimpin rakyat dan negara untuk kepentingan rakyat seluruhnya.

8.40

Ahli-Ahli Majlis Pimpinan Tertinggi KeADILan, Ahli-Ahli Parlimen dan ADUN sedang mengambil tempat duduk mereka di “pentas” yg disediakan; menanti ketibaan DSAI

8.55

Hampir 20000 rakyat telah membanjiri kawasan perhimpunan. Ribuan lagi sedang berjalan kaki dari berbagai arah untuk sampai ke lokasi perhimpunan kerana tiada lagi tempat berdekatan untuk letak kenderaan. Hadirin terpaksa berjalan lebih 500 meter ke Kelab Sulaiman. Pentas telah dipenuhi oleh para wakil rakyat dan pimpinan MPT. Masing-masing menunggu dengan penuh debaran dan semangat reformasi…

9.05

Tra-trak FRU dilihat menunggu di jalanraya dan lorong untuk memasuki perkarangan Kelab Sulaiman. Begitu ramai polis bertugas malam ini.

9.07

DSAI telah tiba!

9.08

Lagu NegaraKu dan Lagu parti sebelum acara selanjutnya…

Fuziah Salleh: Wow, I’ve never sang lagu Negaraku + lagu parti dengan semangat macam ni!

9.10

Badrul Amin membaca doa dan kumpulan silat gayung memberi cenderamata kpd DSAI.

9.15

Tan Sri Khalid sedang berucap.

9.38

DSAI sedang berucap.

Tepukan gemuruhnya…

Anwar menegaskan tentang Pakatan rakyat sebagai Kerajaan Menanti.

Seterusnya:

http://www.tvpas.com/

Polis telah mengganggu DSAI berucap…

Polis telah menghentikan bicaranya dan mengarah perhimpunan bersurai…

April 14, 2008 - Posted by | Politics

18 Comments »

  1. Cayalah…this is purely L.I.V.E from the field…I can feel the heat from here in SABAH!!

    Comment by mypugaloo | April 14, 2008

  2. Do not forget to upload any VIDEO file from time to time…TAMBAH BERSEMANGAT membaca komen Fauziah on singing the National Song…tu belum tengok video….kalau dah tengok…silap2 semangat pun macam 2Xganda…

    YB Fauziah…apa nombor HP 3G YB? Aku ingat nak make Video Call dan have it recorded from here LIVE!!

    Comment by mypugaloo | April 14, 2008

  3. Thanks for the realtime update. Hope everything will move smoothly till the end.

    Comment by FM | April 14, 2008

  4. perkembangan selanjutnya?

    Comment by soft48 | April 14, 2008

  5. TAKBIRR!!!

    Comment by Tanjung Malim... | April 14, 2008

  6. Any live video?

    Comment by rakyat4ever | April 14, 2008

  7. lamanya Tan Sri Khalid bagi ucapan??

    Comment by Hair Toyo | April 14, 2008

  8. TK.YB/Fauziah.Berita terkini amat diperlukan.VCD patut disiarkan segera.Peminat PKR Kuanatn.

    Comment by dsar | April 14, 2008

  9. http://www.tvpas.com/

    Comment by rakyat4ever | April 14, 2008

  10. Thank you YB saya mengikuti nya dengan penuh minat dan bersemangat…manggel Sakhti…Hidup rakyat…

    Comment by RANJIT SINGH | April 14, 2008

  11. Thanks so much for the live feed. I’m disappointed it ended the way it did. This goes to show how much work needs to be done by PR to return the rights of the rakyat to assemble peacefully.

    Comment by Soo Jin Hou | April 14, 2008

  12. peh…panas pungung kat tempat kerja..takboleh concentrate!

    okt black 14
    manchester
    united kingdom

    Comment by din | April 14, 2008

  13. http://www.tvpas tidak berfungsi.

    Comment by thanaif | April 14, 2008

  14. TVpas telah menghentikan siaran langsung bila polis buat kacau.

    Comment by geligaotak | April 15, 2008

  15. mmg bendul betul polis nih, takkan die xtau yg mesia nih nak jatuh ditangan prakyat, masih x sedar2 lg

    Comment by azian | April 15, 2008

  16. polis umno nk wat macm mana…..

    Comment by roman | April 15, 2008

  17. Fuziah,

    I have not formally congratulated you on your election as MP for Kuantan. You deserve this chance. I was very impressed with your motivation and energy from the first day I met you at our Biro Politik meeting last year.

    You represent a new generation of cosmopolitan Malays and will be an asset to our community and country. Salams, Pak Din di Pejabat DSAI.

    Comment by dinobeano | April 15, 2008

  18. Selamat buat Bapak Anwar Ibrahim. Selamat buat rakyat Malaysia yang merindukan kebebasan dan perubahan.

    bagi yang mungkin berminat, aku baru memposting artikel,”Anwar Ibrahim Bebas Berpolitik, BadawiPanik”, silakan lihat di http://ayomerdeka.wordpress.com/

    Salam persaudaraan dari Jakarta, Indonesia
    Salam Reformasi!!

    Comment by Robert Manurung | April 15, 2008


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: