Fuziah Salleh

Mendamba Politik Baru

Tegas, Adil dan Berhemah

Saya telah menghadiri majlis perasmian Balai Polis Komuniti di Air Putih, Kuantan semalam. Slogan baru PDRM boleh mencapai hasratnya dengan memenuhi faktor-faktor yang mengesani prestasi kerja kepolisian. Ia juga bermaksud secara jujur mengkaji dan mengatasi faktor-faktor dan permasalahan yang dihadapi oleh angota polis dalam sebarang kegagalan mencapai hasrat tersebut.

Photobucket Photobucket

Konsep Balai Polis Kominiti bertujuan merapatkan hubungan dengan masyarakat setempat. Ia diharap dapat menjadi cara bagi menperolehi dan mengumpul maklumat untuk memudahkan kerja-kerja anggota polis menjaga keselamatan rakyat dan harta-benda mereka.

Saya akan menulis lagi kemudian.

Advertisements

March 30, 2008 - Posted by | Politics

1 Comment »

 1. Semua jadual kursus untuk peningkatan kefahaman dan teknikal yang dianjurkan bersama Persatuan Kontraktor Melayu Malaysia (PKMM) dan Pusat Khidmat Kontraktor (PKK) di negeri-negeri yang di kuasai oleh BA ditangguhkan.

  Menurut sumber-sumber Ibupejabat PKK Putera Jaya, penanguhan ini adalah atas arahan KSU Kemeterian Pembangunan Usahawan dan Koperasi.

  Sementara itu menurut sumber PKKM Negeri Selangor penangguhan jadual kursus tersebut bagi membolehkan kajian semula dibuat dan Menterinya YB Dato’ Noh Omar dijangkakan memberikan cadangan baru sebaik sahaja mendapat taklimat dari pihak PKK.

  Terdapat banyak jadual kursus yang telah dirancang dan diiklankan dalam laman web PKK Pusat.

  Sebelum ini PKK telah menjadikan kursus salah satu syarat untuk pembaharuan lesan kelas F di semua negeri. Dianggarkan lebih 80 peratus kontraktor telah mengikuti kursus yang diadakan sejak 2 tahun lepas.

  Comment by NORPARTI | March 30, 2008


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: